KANKERPATIËNTEN EN HUN FAMILIE

Wat is radiotherapie? Patiënten en hun familie kunnen hier uitgebreide informatie vinden over radiotherapiebehandelingen in België.

MEDISCHE PROFESSIONALS EN RADIOTHERAPIE-ONCOLOGIE

Als medische professional bent u vertrouwd met het concept radiotherapie. Bezoek deze pagina's voor een benadering vanuit medisch standpunt.

BELEIDSMAKERS IN DE ZORG EN RADIOTHERAPIE-ONCOLOGIE

Radiotherapie is niet zoals andere medische vakgebieden. Dit onderdeel beschrijft bestaande kwaliteitsinitiatieven en kosteneffectiviteit. 

RADIOTHERAPIE BIJ KANKERBEHANDELING

BRAVO is de Belgian Radiation Oncology Awareness and Visibility Organization.

Radiotherapie-oncologie is een medische specialiteit die hoofdzakelijk gebruikt wordt om kanker te behandelen. Het is belangrijk om radiotherapie te onderscheiden van radiologie, nucleaire geneeskunde en productie van nucleaire energie, alsook van chemotherapie. Klik hier om meer te weten te komen over wat radiotherapie is, en even belangrijk, wat het niet is.

De Belgische radiotherapie-oncologie diensten (artsen, medische fysici en verpleegkundigen) werken nauw samen met de medische industrie die de middelen en systemen ter beschikking stellen om behandelingen van hoge kwaliteit te kunnen aanbieden aan de patiënten. De medische en industriële partners binnen BRAVO beslisten om samen meer kenbaarheid te geven aan radiotherapie-oncologie als een veilige en zeer moderne vorm van kanker behandeling. Het hoofddoel van deze samenwerking is deze boodschap uit te dragen naar patiënten, collegae, politici en pers.


Lees meer >

Studie: perceptie van radiotherapie in de behandeling van kanker >