RADIOTHERAPIE ONCOLOGIE AFDELINGEN

België heeft meer dan 25 ziekenhuizen die radiotherapie aanbieden. Niet alle afdelingen bieden alle behandelingen aan. Toch beschikt de overgrote meerderheid van de radiotherapie afdelingen over moderne, top-systemen waarmee de meeste kankers kunnen worden behandeld.

Voor bepaalde specifieke technieken (stereotactische radiotherapie, brachytherapie, behandeling van zeer zeldzame tumoren, tumoren bij kinderen, enz.) is het nuttig na te gaan of de desgewenste techniek voorhanden is in het ziekenhuis waar u een behandeling wil laten uitvoeren.

Door op de menu’s aan de linkerzijde van het scherm te klikken kan u navigeren naar de contactgegevens van de Belgische radiotherapie afdelingen van Wallonië, Vlaanderen en Brussel.

Radiotherapie-oncologie afdelingen, waar alleen een patiënten consultatie maar geen effectieve behandeling voorhanden is worden niet in deze lijst opgenomen.

Sommige radiotherapie-oncologie afdelingen die hier worden vermeld zijn lid van een breder ziekenhuis netwerk. Dit zijn satelliet afdelingen van een groter geheel en worden ook als dusdanig vermeld.